Nieuws over Desmet
logo-desmet-transparant-trimmed

Desmet nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over Desmet? Registreer je via het formulier voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is verplicht.

Nieuws

Energie besparen, ook in persluchtgebruik!

Dat wij, om energie te besparen, de kraan moeten dichtdraaien of het licht moeten uitdoen, wisten wij al.

Maar waarom zouden wij die goede gewoontes niet doortrekken bij onze persluchtgebruik?

Ergonomische spuitgietmachine voor de firma WAAK

De firma WAAK te Kuurne draagt ergonomie en duurzame jobs voor zijn medewerkers hoog in het vaandel.

Voor de maatwerkers waren zij op zoek naar een geschikte spuitgietmachine, maar vonden geen geschikte optie op de markt.

Daarom besloten zij om een aangepaste machine te laten maken, en deden beroep op onze firma.

INDUMATION: Kom ons zeker een bezoekje brengen!

Lees hier hoe u uw gratis kunt registreren

Nieuw project: testen van flexibels

Van onze klant Brenntag kregen wij de vraag om een leidingtester te ontwerpen om flexibels te controleren op mogelijke lekken.

De DSBC normcilinder van Festo in beeld

Ontdek alles over de normcilinder van Festo. Kiezen voor deze cilinder = kiezen voor tijdwinst en een hogere procesbetrouwbaarheid.

De mechanische grijpers van Festo

Een mechanische grijper voor in je pneumatische aandrijving nodig? Ontdek het uitgebreide aanbod van Festo in mechanische grijpers.

Bespaar op je energieverbruik door deze tips

Hoe kan ik besparen op energie binnen mijn pneumatische aandrijving? Dit komt u in onderstaand bericht te weten.

De nieuwe compact cilinders van Festo

Een kleiner systeem maar toch garantie op hoge prestaties? Dat kan met de nieuwe compacte cilinders van Festo.

Door het gebruik van deze cilinder bespaar je niet enkel op ruimte maar ook op energie.

Waarom kiezen voor een persluchtlekdetectie?

Bij het werken met pneumatisch aangedreven machines is het van groot belang dat deze installaties probleemloos kunnen functioneren zonder perslucht te verliezen. Jammer genoeg is dit meestal niet het geval.

Kom in onderstaand bericht meer te weten over het belang van een persluchtlekdetectie. 

Een Proportioneel drukregelventiel VPPI van Festo

Hebt u een toepassing met perslucht die continu andere drukken nodig heeft? Dan is het proportioneel drukregelventiel VPPI de ideale oplossing voor uw pneumatische aandrijving.

Onze persluchtlekdetectie in de kijker

Problemen met je perslucht? Deze lekken detecteren en meteen herstellen? Daarvoor kan u terecht bij ons Excellence Center!

Desmet Excellence Center verenigt namelijk deze unieke dienst in combinatie met de distributie van industrieartikelen waaronder festo onderdelen en persluchtoplossingen op maat binnen industriële omgevingen waar pneumatica van groot belang is. 

Een mooi project voor GDW

Voor GDW mochten wij recent een mooi project realiseren!

Een plooibank voor afneembare trekhakken. Wat de functie van deze machine is en hoe wij dit hebben aangepakt kom je in onderstaand bericht te horen.

 

Opendeurdag vrijdag 23/09

Na 2 jaar wachten door Covid-19 was het op vrijdag 23 september eindelijk tijd voor de lang verwachte opendeurdag ter ere van ons 200-jarig bestaan!

Desmet in een nieuw jasje

Desmet, een bedrijf met 200 jaar op de teller. Desondanks blijft het bedrijf innoveren en moderniseren. Een volledige rebranding is daar onderdeel van.

 

Lees er meer over!

Ontvezelmachine voor vloerbekledingsbedrijf 2TEC2

Desmet Engineering en 2TEC2 steken hoofden samen.

 

De reden waarom Thomas Vantieghem het bedrijf Desmet Engineering zou aanraden aan anderen is volgens hem simpel: “De technische kennis die Desmet Engineering in-house bezit. De betrokkenheid die ze hebben naar klanten toe. Het ruimtelijke inzicht, rekening houdend met de lange termijn doelen van de klant. Finaal, hun custom-made oplossingen.”

Lichtinstallatie voor Belgisch kunstenaar

Deze pure vorm van machinebouw, met een deel ambachtelijke metaalconstructie in verwerkt (rollen van L-profielen en platte strips), dat is kunst toch?

 

"Het resultaat voldoet zeker aan de verwachtingen en ik kan deze lichtmachine met een gerust hart exposeren of verkopen zonder vrees voor kwaliteitsproblemen", gaf Henry Claeys mee.

Festo product in beeld: luchtverzorgingsunit PCRP

Ontworpen voor extremen - Extreme omstandigheden vragen om stoere componenten die bestand zijn tegen hoge en lage temperaturen, corrosieve omstandigheden en UV-straling. Precies voor deze omstandigheden is de luchtverzorgingsunit PCRP ontwikkeld. Speciaal geschikt voor buitentoepassingen biedt deze robuuste component grote volumestromen en een betrouwbarre drukregeling. De verzorgingsunit is daarbij veilig te gebruiken in ATEX 1/2/21/22 zones.

Festo lanceert Simplified Motion Series

Simplified Motion Series: een nieuwe productlijn in het Festo portfolio

Zorgvuldig ontwerp en minutieuze afstelling

Zorgvuldig ontwerp en minutieuze afstelling van zegelapparaat.

 

Een familie die al generaties lang in de tabaksindustrie zit: Johan Vandermarliere weet er alles van. Door verschuivingen op de markt zag hij plots een niche waar hij zich op wilde toespitsen: roltabak. Het verpakken van het product kon vlotter verlopen. Dat leidde tot een samenwerking met het maatwerk van Desmet Engineering.

Vernieuwde winkel

Vanaf nu ontvangen wij u graag in onze volledig vernieuwde winkel. Kom zeker eens langs en ontdek ons ruime gamma aan industriële artikelen en pneumatiek.

Tsubaki team at the Marathon Rotterdam 2019

Een prachtig initiatief. Proficiat Tsubakimoto Europe B.V. Ook ons gedelegeerd bestuurder, Olivier Desmet, deed mee in Team Tsubaki. Hij liep de Marathon van Rotterdam 2019 in een straffe 2:56:52. Een puike prestatie!

Nieuwe productiemogelijkheden voor tuinschermen

Ruim 20.000 stuks. Zoveel houten afsluitingen produceert schrijnwerker Jelle Declerck en zijn team jaarlijks. Sinds kort gaat dat heel wat vlotter dankzij op maat gemaakte automatisatie. “Jaren geleden schroefden we nog handmatig alle planken samen. Dat kan je je vandaag niet meer voorstellen”, aldus An Derynck die samen met haar man de zaak leidt.

Uitreiking certificaat Festo Official Partnership

Met trots delen wij u de vernieuwing van het Festo Official Partnership mee! We zijn vertrokken voor een nog sterkere, vernieuwde en succesvolle samenwerking!

Desmet Engineering & Festo Benelux contract

Op 1 oktober sloten we in primeur het nieuwe distributeurscontract af met Festo Benelux.
Als teken van erkenning voor meer dan 25 jaar dealership mochten wij als allereerste dealer in België het contract ondertekenen. 


Met dit vernieuwde contract zijn we vertrokken voor een nog sterkere, en succesvolle samenwerking!
 

Frieten op volle snelheid

Op maat gemaakte rollen zijn tot 200 procent duurzamer 610.000 ton aardappelen per jaar. Ofwel 571 volle Olympische zwembaden. Dat zijn de indrukwekkende cijfers die aardappelproducent Agristo presenteert, onder andere dankzij een gloednieuwe en hypermoderne productiesite in Wielsbeke. En ook een wereldspeler als Agristo heeft soms de hulp nodig van op maat gemaakte machineonderdelen.

De multinationals te slim af

Nieuwe verpakkingen vragen om oplossingen op maat. Verpakkingen veranderen. Niet zo vaak, gelukkig, maar wel af en toe. Dan is het zaak om zo snel mogelijk een efficiënt machinepark te ontwikkelen die moeiteloos de nieuwe verpakkingen hanteert. En als de machines voor die nieuwe verpakkingen nog niet bestaan, dan creëer je toch gewoon zelf een machine op maat. Toch?

Desmet Engineering klaar voor de toekomst

Desmet Engineering, machinebouwer uit Ooigem, ontwerpt en fabriceert geautomatiseerde machines op maat van de klant, verwerkt allerhande draai- & freeswerk en heeft daarnaast een ruime winkel voor industriële artikelen per specialisatie perslucht.  Het bedrijft kijkt met trots terug op een geschiedenis van 200-tal jaar in metaal.  Het dagelijks bestuur is in handen van de 5de generatie Desmet waarmee de traditie van vernieuwing en vooruitgang verder gezet wordt.

Verzamelstation sorteert tot 2.000 stalen per dag

De efficiëntste manier om een stalenwaaier te sorteren Wie de wereld van vloerbekleding kent, weet dat stalenwaaiers een onmisbare tool zijn in het verkoopproces. Maar wie wereldwijd verkoopt, weet meteen ook dat het aantal stalen flink oploopt. Handmatig creëren is een optie, maar weinig efficiënt. Dus ontwikkelde een Belgische fabrikant in samenwerking met Desmet Engineering een eigen verzamelstation. Dagelijks verwerkt de geautomatiseerde machine tot 2.000 stapels stalen.

Persluchtverzorging MS reeks

Efficiënte persluchtvoorbereiding is belangrijk in het  creëren van de ideale omstandigheden voor pneumatische eenheden die continue draaien zoals cilinders of semi-roterende aandrijvingen.   Door persluchtverzorging te doen wordt de productiviteit van de machine verhoogd. Festo helpt systemen optimaliseren met een overzicht van de belangrijkste variabelen en onderdelen.

Start bouw nieuwe winkel - hinder mogelijk

Met trots kondigen wij de start van het project, bouw van nieuwe winkel voor industriële artikelen, aan. Dit project behelst een compleet nieuw gebouw met winkel en bureauruimte.  In onze nieuwe winkel zal u een nog ruimer aanbod van industriële artikelen vinden bovenop de al gekende professionele kennis en advies van ons team.  De bestaande 'oude' winkel zal op termijn verbouwd worden tot extra magazijnruimte.

Verbeterde testbank onder hoogspanning

CASE TESTBANK: Unieke upgrades voor unieke producten Nexans is de op een na grootste kabelproducent ter wereld. Ze ontwerpen, maken en testen oplossingen voor allerhande toepassingen. Ook voor veeleisende hoogspanningsnetten met meer dan 100.000 volt. Dat zoiets pionierswerk is, spreekt voor zich. Dus hebben ze nood aan aangepaste apparatuur en testbanken die de hoge spanningen weerstaan. Enter Desmet Engineering.

Waarvoor wordt pneumatica gebruikt?

Pneumatica is de techniek waarbij men gebruikmaakt van perslucht om systemen in beweging te krijgen. Pneumatiek wordt toegepast in de machinebouw, maar ook in verschillende machines en apparaten binnen de werktuigbouwkunde. • Nog een deskundige nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Mechanische grijpers zijn de toekomst

Een mechanische grijper wordt gebruikt om producten of componenten op te tillen. Nog een deskundige nodig in mechanische grijpers? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Het belang van persluchtverzorging

Zuivere perslucht is belangrijk voor een langere levensduur van uw machine(s). Als officieel Festo partner hebben wij een uitgebreid aanbod aan persluchtdrogers en -filters. • Een specialist in persluchtverzorging nodig? Desmet Engineering helpt u hiermee graag verder.

Professionele metaalconstructies

Desmet Engineering uw trouwe partner voor al uw professionele metaalconstructies

Kwaliteit en flexibiliteit: machinebouw op maat

CASE TEXTIELOVEN Desmet Engineering creëert uniek concept voor aangepaste textieloven. Een ervaren textielfabrikant met internationale reputatie weet perfect hoe productieprocessen werken. En vooral: hoe het beter kan. In nauwe samenwerking met een textielproducent ontwikkelde Desmet Engineering een volledige textieloven op maat. De installatie geeft de opdrachtgever precies wat hij verlangt: meer flexibiliteit, hogere kwaliteit en een groot concurrentievoordeel.

Supporteren voor Essevee met Desmet Engineering

Dit weekend gingen we supporteren voor Essevee met Desmet Engineering. #KGOAMEE!

Perslucht en de voordelen van persluchtlekdetectie

Perslucht is alomtegenwoordig in de industriële wereld. Persluchtlekken kosten bedrijven echter handenvol geld, omdat deze niet zicht- en hoorbaar zijn. Persluchtlekdetectie kent enkele belangrijke voordelen. U kunt er immers heel wat energie, én geld, mee besparen. Een deskundige nodig? Desmet Engineering helpt u graag verder!

Waarom is een persluchtfilter belangrijk?

Bij industriële toepassingen wordt vaak gebruikgemaakt van perslucht. Een persluchtfilter houdt deze samengeperste lucht zuiver, wat zeker niet onbelangrijk is. Bij Desmet Engineering hebben we een uitgebreide collectie persluchtfilters, en adviseren we u graag verder.

De voordelen van pneumatiek

Pneumatiek wordt gebruikt in de meest uiteenlopende takken van de industrie, maar ook in het dagelijks leven worden we er vaak mee geconfronteerd. Het gebruik van perslucht kent heel wat voordelen. Een deskundige nodig inzake pneumatica? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Persluchtlek: beperk uw financieel verlies

Persluchtlek? Beperk uw financieel verlies: laat nu een detectie uitvoeren.

De nieuwe FESTO standaardventielen - VUVS + VUVG

Deze ventielen hebben het allemaal: goedkoop, duurzaam en robuust.

Uitsluistafel met kantelaar garandeert kwaliteit

Uitsluistafel met kantelaar garandeert kwaliteit.

Project - zaagmachine

Efficiënte en betrouwbare zaagmachine vereist!