Onze nieuwigheden

Op de hoogte blijven van onze nieuwigheden? Registreer je vrijblijvend hieronder.

  • Dit veld is verplicht.

Festo lanceert Simplified Motion Series

4stappenSMS.jpg

Simplified Motion Series: een nieuwe productlijn in het Festo portfolio

Bezoek ons op de Bedrijven Contact Dagen

bcd2019-490x340-bezoek-ons.jpg

Wij nodigen u graag uit op de Bedrijven Contact Dagen in Kortrijk op 4 en 5 december.
 

Zorgvuldig ontwerp en minutieuze afstelling

IMG_20190711_103359.jpg

Zorgvuldig ontwerp en minutieuze afstelling van zegelapparaat
Een familie die al generaties lang in de tabaksindustrie zit: Johan Vandermarliere weet er alles van. Door verschuivingen op de markt zag hij plots een niche waar hij zich op wilde toespitsen: roltabak. Het verpakken van het product kon vlotter verlopen. Dat leidde tot een samenwerking met het maatwerk van Desmet Engineering.

Vernieuwde winkel

winkel39.jpg

Vanaf nu ontvangen wij u graag in onze volledig vernieuwde winkel.

Kom zeker eens langs en ontdek ons ruime gamma aan industriële artikelen en pneumatiek.

Openingsuren verlofperiode

summertime.jpg

De zomervakantie staat voor de deur.
Graag brengen wij u op de hoogte van onze aangepaste openingsuren tijdens de verlofperiode.

Tsubaki team at the Marathon Rotterdam 2019

IMG_0046.jpg

Een prachtig initiatief! Proficiat Tsubakimoto Europe B.V.
Ook onze gedelegeerd bestuurder, Olivier Desmet, deed mee in Team Tsubaki. Hij liep Marathon Rotterdam 2019 in een straffe 2:56:52!
Puike prestatie!

Nieuwe productiemogelijkheden voor tuinschermen

IMG_20190129_120710.jpg

Houtbewerker Jelle Declerck investeert in automatisatie en veelzijdigheid

 

Ruim 20.000 stuks. Zoveel houten afsluitingen produceert schrijnwerker Jelle Declerck en zijn team jaarlijks. Sinds kort gaat dat heel wat vlotter dankzij op maat gemaakte automatisatie. “Jaren geleden schroefden we nog handmatig alle planken samen. Dat kan je je vandaag niet meer voorstellen”, aldus An Derynck die samen met haar man de zaak leidt.

Desmet Engineering official Partner Festo

Festo-2018_EDV4626.jpg

Eind vorig jaar sloten we het nieuwe distributeurscontract af met Festo op Benelux niveau. Als eerste dealer mochten wij het contract ondertekenen. Een mooie erkenning voor meer dan 25 jaar officieël partner in België. We zijn vertrokken voor een nog sterkere, vernieuwde en succesvolle samenwerking!
 

Uitreiking certificaat Festo Official Partnership

Festo-2018_EDV4626.jpg

Met trots delen wij u de vernieuwing van het Festo Official Partnership mee

Openingsuren eindejaarsperiode

_______________________________.gif

De eindejaarsperiode staat terug voor de deur.

Graag brengen wij u op de hoogte van onze eindejaarsregeling.

Desmet Engineering & Festo Benelux contract

Festo.jpg

Op 1 oktober sloten we in primeur het nieuwe distributeurscontract af met Festo Benelux.
Als teken van erkenning voor meer dan 25 jaar dealership mochten wij als allereerste dealer in België het contract ondertekenen. 
Met dit vernieuwde contract zijn we vertrokken voor een nog sterkere, en succesvolle samenwerking!
 

Frieten op volle snelheid

P1010787.jpg

Op maat gemaakte rollen zijn tot 200 procent duurzamer 610.000 ton aardappelen per jaar. Ofwel 571 volle Olympische zwembaden. Dat zijn de indrukwekkende cijfers die aardappelproducent Agristo presenteert, onder andere dankzij een gloednieuwe en hypermoderne productiesite in Wielsbeke. En ook een wereldspeler als Agristo heeft soms de hulp nodig van op maat gemaakte machineonderdelen.

Belgische Gründlichkeit verovert Duitsland

P1010563.jpg

Ontwerp, ontwikkel en creëer een volautomatisch rangeerstation voor matten. Dat was het verzoek van het Duitse DBL Merk. Het resultaat? Een mathotel met automatische chiplezing, oprolsysteem en sorteerfunctie. Bedacht in België, gebruikt in Duitsland.

Openingsuren zomerverlof

happyquotesaboutsummertime.jpg
De zomervakantie staat voor de deur. Graag brengen wij u op de hoogte van onze aangepaste openingsuren tijdens de verlofperiode.

Vakantiedagen mei

mei.jpg
Mei is steevast genieten van enkele extra verlofdagen. Graag brengen wij u op de hoogte van onze sluitingsdagen.

De multinationals te slim af

Santele1.jpg
Nieuwe verpakkingen vragen om oplossingen op maat. Verpakkingen veranderen. Niet zo vaak, gelukkig, maar wel af en toe. Dan is het zaak om zo snel mogelijk een efficiënt machinepark te ontwikkelen die moeiteloos de nieuwe verpakkingen hanteert. En als de machines voor die nieuwe verpakkingen nog niet bestaan, dan creëer je toch gewoon zelf een machine op maat. Toch?

Bereikbaarheid tijdens werken

KaartOoigem3.jpg
Graag sturen wij u een update over de vorderingen van de werken in de Wielsbeeksestraat met betrekking tot onze bereikbaarheid.

Desmet Engineering klaar voor de toekomst

Mazak20171212_1.jpg
Desmet Engineering, machinebouwer uit Ooigem, ontwerpt en fabriceert geautomatiseerde machines op maat van de klant, verwerkt allerhande draai- & freeswerk en heeft daarnaast een ruime winkel voor industriële artikelen per specialisatie perslucht.  Het bedrijft kijkt met trots terug op een geschiedenis van 200-tal jaar in metaal.  Het dagelijks bestuur is in handen van de 5de generatie Desmet waarmee de traditie van vernieuwing en vooruitgang verder gezet wordt.

Verzamelstation sorteert tot 2.000 stalen per dag

IMG_5334.jpg
De efficiëntste manier om een stalenwaaier te sorteren Wie de wereld van vloerbekleding kent, weet dat stalenwaaiers een onmisbare tool zijn in het verkoopproces. Maar wie wereldwijd verkoopt, weet meteen ook dat het aantal stalen flink oploopt. Handmatig creëren is een optie, maar weinig efficiënt. Dus ontwikkelde een Belgische fabrikant in samenwerking met Desmet Engineering een eigen verzamelstation. Dagelijks verwerkt de geautomatiseerde machine tot 2.000 stapels stalen.

Promo: Scangrip Lighting Winterpromotie

Scangrip winterpromo.jpg
Nu in promotie in onze winkel voor industriële artikelen: SET 3x MAG PEN 2 inspectielichten Lichtopbrengst werklicht: 60lumen, spot: 50lumen. Oplaadbaar via meegeleverde USB-kabel. Beperkte oplage. OP=OP.

Promo: Scangrip werkverlichting

a9cd1307-f6b4-4334-a4d6-bc740e0e443c.jpg
De donkere dagen komen eraan...wees gewapend!

Persluchtverzorging MS reeks

images_MSB4.jpg
Efficiënte persluchtvoorbereiding is belangrijk in het  creëren van de ideale omstandigheden voor pneumatische eenheden die continue draaien zoals cilinders of semi-roterende aandrijvingen.   Door persluchtverzorging te doen wordt de productiviteit van de machine verhoogd. Festo helpt systemen optimaliseren met een overzicht van de belangrijkste variabelen en onderdelen.

Promo express: Wera professional tools

download.png
Speciale WERA actie in onze winkel voor industriële artikelen:

Promo express: gratis koffer bij Festo-koppelingen

Knipsel ACTIE.jpg
Speciale actie in onze winkel voor industriële artikelen:  Koffer met Festo koppelingen. Normale prijs: 305 € Actieprijs: 239 € 

Start bouw nieuwe winkel - hinder mogelijk

160517_def 1.jpg
Met trots kondigen wij de start van het project, bouw van nieuwe winkel voor industriële artikelen, aan. Dit project behelst een compleet nieuw gebouw met winkel en bureauruimte.  In onze nieuwe winkel zal u een nog ruimer aanbod van industriële artikelen vinden bovenop de al gekende professionele kennis en advies van ons team.  De bestaande 'oude' winkel zal op termijn verbouwd worden tot extra magazijnruimte.

Verbeterde testbank onder hoogspanning

B0047P 0064.jpg
CASE TESTBANK: Unieke upgrades voor unieke producten Nexans is de op een na grootste kabelproducent ter wereld. Ze ontwerpen, maken en testen oplossingen voor allerhande toepassingen. Ook voor veeleisende hoogspanningsnetten met meer dan 100.000 volt. Dat zoiets pionierswerk is, spreekt voor zich. Dus hebben ze nood aan aangepaste apparatuur en testbanken die de hoge spanningen weerstaan. Enter Desmet Engineering.

Waarvoor wordt pneumatica gebruikt?

Pneumatiek-installatie.jpg
• Pneumatica is de techniek waarbij men gebruikmaakt van perslucht om systemen in beweging te krijgen. • Pneumatiek wordt toegepast in de machinebouw, maar ook in verschillende machines en apparaten binnen de werktuigbouwkunde. • Nog een deskundige nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Mechanische grijpers zijn de toekomst

slide-image-2-750x258.jpg
• Een mechanische grijper wordt gebruikt om producten of componenten op te tillen. • Nog een deskundige nodig in mechanische grijpers? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Het belang van persluchtverzorging

persluchtlekdetectie
• Zuivere perslucht is belangrijk voor een langere levensduur van uw machine(s). • Als officiële Festo partner hebben wij een uitgebreid aanbod aan persluchtdrogers en -filters. • Een specialist in persluchtverzorging nodig? Desmet Engineering helpt u hiermee graag verder.

Professionele metaalconstructies

2016-05-31 14.32.55.jpg
Desmet Engineering uw trouwe partner voor al uw professionele metaalconstructies

Nieuw in het gamma Bataschoenen: Collectie Nova

56cca59b-b240-45a0-b35c-dc4ea0267a8b.jpg
De veiligheidsschoenen van Bata Industrials kenmerken zich door innovatie, draagcomfort en focus op industrieën. Nova levert betere prestaties en comfort om je de gehele dag energiek te houden. De Nova collectie beschikt over de laatste Walkline® technologie om de grenzen van veiligheid en comfort op te zoeken.

Kwaliteit en flexibiliteit: machinebouw op maat

oven6.jpg
CASE TEXTIELOVEN Desmet Engineering creëert uniek concept voor aangepaste textieloven. Een ervaren textielfabrikant met internationale reputatie weet perfect hoe productieprocessen werken. En vooral: hoe het beter kan. In nauwe samenwerking met een textielproducent ontwikkelde Desmet Engineering een volledige textieloven op maat. De installatie geeft de opdrachtgever precies wat hij verlangt: meer flexibiliteit, hogere kwaliteit en een groot concurrentievoordeel.

Supporteren voor Essevee met Desmet Engineering

17358763_10208673602253294_3993906178899108825_o.jpg
Dit weekend gingen we supporteren voor Essevee met Desmet Engineering. #KGOAMEE!

Perslucht en de voordelen van persluchtlekdetectie

persluchtlekdetectie
• Perslucht is alomtegenwoordig in de industriële wereld. • Persluchtlekken kosten bedrijven echter handenvol geld, omdat deze niet zicht- en hoorbaar zijn. • Persluchtlekdetectie kent enkele belangrijke voordelen. U kunt er immers heel wat energie, én geld, mee besparen. • Een deskundige nodig? Desmet Engineering helpt u graag verder!

Waarom is een persluchtfilter belangrijk?

1184554.jpeg
• Bij industriële toepassingen wordt vaak gebruikgemaakt van perslucht. • Een persluchtfilter houdt deze samengeperste lucht zuiver, wat zeker niet onbelangrijk is. • Bij Desmet Engineering hebben we een uitgebreide collectie persluchtfilters, en adviseren we u graag verder.

De voordelen van pneumatiek

Pneumatiek-installatie.jpg
• Pneumatiek wordt gebruikt in de meest uiteenlopende takken van de industrie, maar ook in het dagelijks leven worden we er vaak mee geconfronteerd. • Het gebruik van perslucht kent heel wat voordelen. • Een deskundige nodig inzake pneumatica? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Persluchtlek: beperk uw financieel verlies

persluchtlekdetectie
Persluchtlek? Beperk uw financieel verlies: laat nu een detectie uitvoeren.

Desmet Engineering wijzigt slagzin

4d105f84-9ad2-4fcc-b07c-aced1e8ece97.png
Sinds enige tijd vindt u op als onze communicatie slechts 1 logo met 1 overkoepelende slagzin 'Solutions for automation'.

De nieuwe FESTO standaardventielen - VUVS + VUVG

KnipselFESTO.PNG
Deze ventielen hebben het allemaal: goedkoop, duurzaam en robuust.

Uitsluistafel met kantelaar garandeert kwaliteit

20160307_141823.jpg
Uitsluistafel met kantelaar garandeert kwaliteit.

Project - zaagmachine

2016-03-23 11.33.04.jpg
Efficiënte en betrouwbare zaagmachine vereist!