Desmet Engineering
logo-desmet-transparant-trimmed

Desmet in een nieuw jasje

VlagExcellenceCenter

U hoort het goed. Desmet Engineering in een nieuw jasje. Het bedrijf heeft een nieuw logo, een nieuwe slogan, en een aangepast kleurenpallet (donkerblauw, oranje, lichtblauw). Ook heeft het bedrijf een nieuwe missie en visie uitgewerkt. 

 

Missie

Waarom bestaan wij? Wat is ons ‘DNA’? Onze WHY?

Het DNA van Desmet? Simpel. Bij Desmet geloven ze in automatisering, maar om automatiseringsprojecten succesvol af te ronden, heb je de juiste mensen nodig. Bij Desmet vind je deze mensen.

 

Met Desmet denken ze mee met de projecten van hun klanten en zorgen ze voor antwoorden op elke vraag om de productieprocessen te automatiseren en optimaliseren. Deze antwoorden kunnen bestaan uit know-how, onderdelen, een combinatie van beide, ofwel uit een volledig uitgewerkt automatisatieproject.

 

Bij Desmet willen ze automatiseren om samen met klanten de productieprocessen efficiënter, veiliger, ergonomischer, duurzamer en beter te maken.

 

Visie

Waar wilt Desmet naartoe?

Hun klanten staan centraal. Desmet wil voor hun “the partner you need in automation” zijn. Alles wordt afgestemd op hun wensen: voorraden, mensen, machines, samenwerkingen, … Ze bieden hun klanten oplossingen en organiseren alles van A tot Z. Klanten kunnen op hun rekenen als one-stop-partner voor gekwalificeerde medewerkers met de juiste kennis en ervaring, voor de juiste machines en producten. Zij spelen voor hun klanten kort op de bal, werken flexibel, snel en efficiënt.

 

Ook houden ze de door de jaren heen opgebouwde kennis en vaardigheden van hun medewerkers in stand en laten deze groeien door het team uit te breiden. In een positieve werksfeer coacht een diverse groep van zeer bekwame enthousiaste vakmannen en - vrouwen elkaar. Nieuwe medewerkers komen terecht in een familie waar ze voldoende worden begeleid en waar er ruimte is voor een frisse inbreng en nieuwe impulsen.

 

Verder blijven ze continu zoeken naar nieuwe services, processen en kwalitatief hoogstaande producten waarmee ze hun kunnen onderscheiden en die een meerwaarde zijn voor hun klanten, partners en medewerkers.

 

Ze willen uitdagende projecten kunnen blijven uitvoeren en uitstekende machines blijven bouwen voor klanten. 

 

Strategie/aanpak

Hoe bereikt Desmet hun visie? 

Kleine zelfstandigen, kmo’s, productiebedrijven, strategische partners en overheidsinstellingen (voornamelijk gespecialiseerd in waterwegen) rekenen op Desmet als hun one-stop partner voor:

  • Machinebouw
  • Metaalconstructie
  • Draai - en freeswerk
  • Elektrische en/of pneumatische kasten
  • Pneumatische schema’s
  • Industriële artikelen