Desmet Engineering
logo-desmet-transparant-trimmed

Perslucht en de voordelen van persluchtlekdetectie

persluchtlekdetectie

Persluchtlekken zijn een vaak voorkomend probleem die u jaarlijks heel wat geld kan kosten. Een persluchtlek veroorzaakt op het eerste zicht geen probleem in uw productie, waardoor dit probleem meestal niet wordt aangepakt. Toch kunnen persluchtlekken behoorlijk aan uw winstmarge knabbelen. Investeer daarom jaarlijks in een persluchtlekdetectie, waardoor u veel geld kunt besparen.

 

 

Wat is perslucht?

 

Kort samengevat is perslucht samengeperste lucht die wordt gebruikt bij allerlei industriële toepassingen, bijvoorbeeld bij het schoonblazen van onderdelen, de aandrijving van motoren en machines, om banden mee op te pompen. Maar ook in het dagelijks leven komen we onbewust in contact met perslucht. Zo gebruiken duikers en brandweerlieden het als ademlucht.

 

Perslucht wordt verkregen met een compressor. Afhankelijk van het type kunnen er onder andere ook oliedeeltjes in voorkomen. Voor normale toepassingen worden deze oliedeeltjes er op een eenvoudige manier uitgefilterd. Wanneer men de lucht voor medische doeleinden of voor beademing gebruikt, moet de compressor olievrij zijn, en wordt de lucht extra gezuiverd.

 

 

De voordelen van persluchtlekdetectie

 

Desmet Engineering is een deskundige in persluchtlekdetectie. Dit wordt steeds uitgevoerd door medewerkers van ons Festo Servicecenter. Wij zijn dan ook al meer dan 25 jaar een officiële Festo partner. Wij maken een volledig rapport met een berekening van het financieel verlies en de nodige vervangonderdelen. En bovendien geven wij ook enkele tips mee voor persluchtbesparing. Onze eigen hersteldienst en technische ondersteuning zorgen voor een professionele persluchtdetectie.

 

Persluchtlekdetectie zorgt voor een verlaging van de productiekosten en een verhoging van de productiviteit. De kosten door persluchtlekken worden beperkt tot een absoluut minimum. Maar persluchtlekdetectie kent nog meer voordelen. Naast een lagere elektriciteitsfactuur wordt ook de levensduur van de compressoren verlengd, waardoor de onderhoudskosten in de toekomst worden beperkt.

 

 

Meer info

 

Bent u op zoek naar een deskundige in perslucht en persluchtlekdetectie, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben bovendien de ruimste stock aan Festo onderdelen in België. U kunt ons altijd vrijblijvend contacteren, of vraag onze folder aan.