Desmet Engineering
logo-desmet-transparant-trimmed

Persluchtverzorging MS reeks

Persluchtverzorging

Niet alle lucht is gelijk - denkt u maar aan de vervuilde lucht in de grootstad als je terugkeert uit vakantie van de zee of bergen.  Fijne stofdeeltjes, luchtvochtigheid en luchtdruk kunnen het moeilijker maken om te ademen en hebben daardoor een invloed op de levenskwaliteit van mens.  Machines in industriële omgevingen zijn niet anders.  Hoe zuiverder de perslucht, hoe beter de machines presteren en hoe langer ze zullen meegaan. Lees meer...

Het probleem met vervuilde lucht

Eén kubieke meter onbehandelde lucht bevat tot 180 miljoen vuildeeltjes, water, olie en chemische vervuiling zoals lood, cadmium, ijzer en kwik.  Eens geperst, stijgt de concentratie van vervuilende partikels aanzienlijk. Een efficiënte luchtverzorging is noodzakelijk.
Hedendaagse verzorgingseenheden van Festo verhogen de proces- en productbetrouwbaarheid. Ontwikkeld voor de noden van een reeks van toepassingen werden kwalitatieve individuele onderdelen voor aan/uit schakeling, druk opbouwen, filteren, regelen en drogen ontwikkeld.  Deze onderdelen kunnen gecombineerd worden tot een harmonieus functionerend geheel.

Drie variabele sleutels
In persluchtverzorging zijn er 3 elementen die een rol spelen: perslucht zuiverheid, persluchthoeveelheid en luchtdruk.  Afhankelijk van de noden en omstandigheden van het systeem levert de coördinatie van deze 3 variabelen een hoge kwaliteit van perslucht.  Dit vormt de basis voor het selecteren van het juiste perslucht component.

Wilt u meer weten over persluchtverzorging in uw bedrijf.  Contacteer ons.
In onze winkel voor industriële artikelen vindt u het volledige gamma Festo onderdelen.