Desmet Engineering
logo-desmet-transparant-trimmed

Bespaar op je energieverbruik door deze tips

Hoofdafbeelding blog (Bespaar op je energieverbruik door deze tips)

Bij het werken met pneumatiek is het van een uiterst groot belang dat deze aandrijvingen vlot kunnen werken. Het hebben van kleine problemen kan al snel grote gevolgen hebben. Hoe je kan besparen op energie binnen je pneumatische aandrijving kom je in onderstaand bericht te weten.

 

Korte luchtslangen

Vaak zien wij dat persluchtleidingen binnen een aandrijving onnodig lang zijn. Het hebben van een te lange leiding zorgt ervoor dat er een groter luchtverbruik nodig is binnen het aandrijfsysteem. Kortere luchtslangen = een kleiner luchtverbruik.

 

Voorkom luchtlekkages

Het hebben van een lekvrije omgeving is de grootste uitdaging binnen het werken met perslucht. Kleine lekken kunnen al snel zorgen voor een minder productieve machine en een forse stijging op de energiefactuur. Het opsporen van deze persluchtlekken is dus van uiterst groot belang. Wij bij Desmet Engineering helpen hier graag bij. Ontdek hier hoe onze persluchtlekdetectie een pneumatische aandrijving kan optimaliseren!

 

Bespaar op ruimte en gewicht

Binnen je installatie kan je er ook voor kiezen om de beperkte ruimte die er is efficiënt op te vullen. Dit kan je doen door te kiezen voor één van de nieuwe compacte cilinders van Festo

 

           

 

Een cilinder ontworpen met aandacht voor grootte en gewicht. Deze cilinders van Festo zullen zorgen voor een minder zware constructie. Een minder zware machine kan efficiënter met energie omgaan.

 

Kiezen voor een correcte aandrijving

In een pneumatisch systeem is de keuze van een juiste aandrijving zeer belangrijk. Zo kan het kiezen voor een te grote aandrijving zorgen voor een onnodig groot energieverbruik. Het eenvoudig bepalen van een juiste aandrijving kan makkelijk gebeuren via de ‘digitale engineeringtools’ van Festo.

 

Het hebben van een efficiënte pneumatische installatie is een proces die veel tijd zal vragen en die constant goed moet worden opgevolgd.

 

 

 

Nog verdere vragen over perslucht? Neem dan gerust contact met ons op: contact@desmetengineering.be.