Desmet Engineering
logo-desmet-transparant-trimmed

De voordelen van pneumatiek

Pneumatiek-installatie

Het gebruik van perslucht komt voor in de meest uiteenlopende takken van de industrie, en dagelijks worden er nieuwe toepassingen uitgevonden. Geen wonder dus dat we er in het dagelijks leven soms mee worden geconfronteerd. Denk maar aan de banden van uw wagens en (brom)fietsen. En ook de duikflessen van een duiker werken op basis van perslucht. Pneumatiek is alomtegenwoordig, en is bovendien een belangrijk onderdeel in de industriële automatisering.

 

 

Enkele industriële toepassingen

 

Pneumatiek is de studie van samengeperste lucht (perslucht) de daarmee mogelijke schakeltechnieken (ventielen), maar ook de studie van de door lucht aangedreven apparaten, zoals pompen en cilinders. Pneumatica wordt op grote schaal toegepast in de machinebouw, waarbij pneumatische aandrijvingen lineaire en roterende bewegingen maken. Het is een essentieel onderdeel in de industriële automatisering. Daarvoor schakelt u best een deskundige in. Desmet Engineering helpt u hiermee graag verder!

 

Bij Desmet Engineering focussen wij ons op de industriële toepassingen van pneumatiek. Met behulp van grijpers of zuignappen wordt de mogelijkheid gecreëerd om op een eenvoudige manier werkstukken, afgewerkte producten en dergelijke, op te nemen en te verplaatsen. Deze toepassing wordt vooral gebruikt in havens om containers uit een schip te halen. Bovendien kunnen door middel van een persluchtcilinder systemen worden geautomatiseerd, of met behulp van pneumatische werktuigen bouten worden vastgeschroefd, gaten geboord, straten opengebroken, etc.. En ook verfspuiten werken op basis van perslucht.

 

 

De voordelen van pneumatiek

 

Industriële toepassingen op basis van pneumatiek kennen heel wat voordelen. Zo is perslucht heel eenvoudig te verkrijgen, te transporteren en aan te sturen. Lucht is namelijk overal beschikbaar. Bovendien is het goed op te slaan in een reservoir. Perslucht is tevens erg veilig en betrouwbaar. Er is geen gevaar voor brand of explosies. Dankzij de lage aanschafkosten resulteert een minimale investering in een maximaal rendement. Met andere woorden: uw economische activiteit wordt op een vrij goedkope manier geoptimaliseerd.

 

 

Meer info

 

Bent u op zoek naar een specialist in pneumatiek, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn bovendien al 25 jaar een officiële Festo partner, en hebben de grootste voorraad in Festo onderdelen in België. U kunt ons altijd vrijblijvend contacteren.