Desmet Engineering
logo-desmet-transparant-trimmed

Lichtinstallatie voor Belgisch kunstenaar

Lichtinstallatie henry claeys

Een lichtinstallatie met met begrip voor het concept, de esthetiek en de veiligheid van het publiek

 

Recent kregen we de vraag om een lichtinstallatie te ontwikkelen voor de kunstenaar Henry Claeys. Deze pure vorm van machinebouw, met een deel ambachtelijke metaalconstructie in verwerkt (rollen van L-profielen en platte strips), dat is kunst toch?

Wie is Henry Claeys?
Deze metafysische kunstenaar maakt voornamelijk abstracte als industriële installaties en foto’s met een filosofische ondertoon als verbindend element.

Over de samenwerking met Desmet Engineering
Volgens Henry Claeys: "De samenwerking met Desmet Engineering is vlot verlopen. Dat ligt vooral aan de goede conceptontwikkeling en productie opvolging van Eveline. Ook de techniekers waren enorm geëngageerd. Vanaf het begin was er interesse in het project, en aandacht voor de specifieke kenmerken ervan. Ook werden er verbeteringen aangereikt met begrip voor het concept, de esthetiek en de veiligheid van het publiek."

Al snel is er een vertrouwen gegroeid in de samenwerking en dat was ook nodig aangezien er een strenge deadline moest gehaald worden en er dus snel moest geschakeld worden. De leveringstermijn van onderdelen bemoeilijkte de planning maar daar werd slim op ingespeeld door via goede contacten de nodige elementen te vinden.

"Het resultaat voldoet zeker aan de verwachtingen en ik kan deze lichtmachine met een gerust hart exposeren of verkopen zonder vrees voor kwaliteitsproblemen", gaf Henry Claeys mee.

Als laatste gaf hij nog aan, "Ik ben zelf bijna letterlijk opgegroeid in een familiebedrijf en herkende al vlug de sfeer en het enthousiasme die ook bij Desmet Engineering aanwezig was. Een bedrijf met een warm hart voor zijn medewerkers, een typische West-Vlaamse werklust en een dynamische geest. Een aanrader."

Betekenis kunstwerk:
De geboorte van vorm. Een verschijning. Een cirkel. Bestaat de cirkel of is het een illusie. Onze ogen kunnen het ronddraaiende licht niet volgen, het licht blijft even kleven op ons netvlies. De ervaring nestelt zich in het geheugen. Is de illusie van vorm en tijd onze realiteit?