Desmet Engineering
logo-desmet-transparant-trimmed

Waarom kiezen voor een persluchtlekdetectie?

Het belang van een persluchtlekdetectie

Waarom is perslucht een heel duur medium?

Het rendement om perslucht aan te maken bedraagt slechts 10 à 15%. D.w.z. 85 à 90% wordt er elektrische energie omgezet in warmte of andere verliezen! Vandaar ieder lek is een enorm financieel verlies. Daarenboven zijn slechts 10 procent van deze persluchtlekken met het blote oor waarneembaar. Daarom is het uitvoeren van een persluchtlekdetectie door middel van een ultrasoon meettoestel van zeer groot belang.

 

Voorkomen van financieel verlies

De  lekken  veroorzaken  geen  acuut  probleem  in  de productie, waardoor de herstelling ervan, vaak als  niet  prioritair wordt beschouwd. Toch zijn persluchtlekken sluimerende kosten die jaarlijks zorgen voor een groot financieel verlies bij uw bedrijf. Zeker met de hoge energiekosten is dit allesbehalve interessant en raden we aan om de lekken tijdig te herstellen.

De oplossing is simpel. Het jaarlijks laten uitvoeren van een persluchtlekdetectie en herstelling komt neer op een jaarlijkse investering ten voordele van uw bedrijf. U bespaart er jaarlijks een groot budget mee uit en u beschikt over de beste onderdelen voor uw productie.

 

Waarom kiezen voor een persluchtlekdetectie bij Desmet Engineering?

Ons bedrijf is een vakspecialist op vlak van perslucht!

Onze professionele techniekers, met jaren ervaring en vakkennis beschikken over de beste materialen om de lekken ter plaatse te komen detecteren en herstellen. Na de persluchtlekdetectie ontvangt u een volledig digitaal rapport met foto's van alle lekken en de berekeningen van de financiële verliezen. Ook het opstellen van een offerte met advies over de nodige vervangonderdelen is inbegrepen in de prijs. Dit maakt ons uniek in de hedendaagse markt. Wij kunnen u ondersteunen en begeleiden  in een reis naar kostenbesparing.

Wij kijken daarenboven niet alleen naar de lekken, maar in een verder stadium kijken wij ook naar een optimalisatie van uw persluchtnetwerk. Op deze manier kan u stelselmatig de druk misschien minderen waardoor uw persluchtverbruik daarmee ook zal verminderen.

Wilt u besparen op perslucht en uw productiviteit de hoogte zien ingaan? Denk dan zeker eens na over het uitvoeren van een persluchtlekdetectie!

 

Hebt u interesse in het besparen op perslucht of zit u nog met verdere vragen hieromtrent stuur gerust een mail naar: contact@desmetengineering.be.