Desmet Engineering
logo-desmet-transparant-trimmed

Mechanische grijpers zijn de toekomst

Mechanische grijpers

Mechanische grijpers zijn ontworpen om componenten of producten op te tillen. Initieel werden vooral de mechanische processen geautomatiseerd, maar met het complexer worden van producten, en de gebruikte componenten, worden ook andere eisen gesteld aan de grijpers. Productiebedrijven zijn gaan onderzoeken hoe menselijke handelingen kunnen worden uitgevoerd met een robot of manipulator.

 

 

Pneumatisch aangedreven mechanische grijpers

 

De oorspronkelijk hydraulische grijpers werden grotendeels vervangen door lichtere, maar net zo sterke, pneumatisch aangedreven eenheden. Deze mechanische grijpers zijn een handig hulpmiddel geworden in de automatiseringsindustrie en de machinebouw. Ze zijn compact, robuust, krachtig en eenvoudig te bedienen. Ze worden gekozen voor één bepaalde taak. Bovendien kan de pneumatische grijper onder veel verschillende omstandigheden worden gebruikt, zowel in zware industriële toepassingen als in lichtere toepassingen zoals in de landbouw. De grijpers kunnen worden vervaardigd in elke gewenste uitvoering, capaciteit of gewicht. Daarenboven is door de eenvoud van de constructie de betrouwbaarheid erg hoog. Met de mechanische grijper kunnen dus veel applicaties worden opgelost.

 

 

Voordelen van mechanische grijpers

 

Het grote voordeel van een mechanische grijper is, dat kracht en snelheid kunnen worden aangestuurd, en gecontroleerd. Deze eigenschappen vormen de basis voor een universele grijper die meerdere producten, welke grootte en vorm die ook mogen hebben, kan optillen, zodat men niet van grijper hoeft te wisselen. Door middel van elektronica kunnen de bekken snel naar de juiste maat worden gestuurd, waarna men kan overschakelen naar een lagere snelheid om op die manier de klemkracht op te bouwen. De elektronica wordt steeds vernuftiger, gebruiksvriendelijker én betaalbaarder. Desmet Engineering helpt u graag verder met de ontwikkeling ervan, op maat van uw bedrijf.

 

 

Meer info

 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen beteken op het vlak van mechanische grijpers, dan kunt u ons altijd vrijblijvend contacteren.