Desmet Engineering
logo-desmet-transparant-trimmed

Waarom is een persluchtfilter belangrijk?

Festo onderdelen

Perslucht wordt vaak gebruikt bij industriële toepassingen. Daarbij is het van groot belang dat deze samengeperste lucht erg zuiver wordt gehouden. Een persluchtfilter is daarom geen overbodige luxe, maar eerder een noodzakelijke investering. Zuivere perslucht heeft onder meer een positieve invloed op de levensduur van uw machines. Bij Desmet Engineering kunt u terecht voor professioneel advies omtrent persluchtfilters, maar ook over perslucht in het algemeen.

 

 

Persluchtfilters: belang + advies

 

Perslucht is zelden vrij van onzuivere deeltjes, zoals bacteriën en dampen. Het is dan ook ten stelligste aangeraden dat deze onzuiverheden er professioneel worden uitgefilterd. Niet alleen om de levensduur van uw machines te verlengen, maar zeker ook om de kwaliteit van de perslucht die wordt gebruikt bij allerlei industriële toepassingen, te verhogen. Bij de keuze van de juiste persluchtfilter laat u zich best goed adviseren door een deskundige. Met onze jarenlange ervaring zijn wij in staat de beste persluchtfilters voor de meest uiteenlopende doeleinden aan te meten, van industriële tot medische toepassingen. Zuivere perslucht begint bij de juiste persluchtfilter. Het is ons doel om kwaliteitsvolle persluchtfilters aan te bieden, en dit tegen een betaalbare prijs.

 

Heeft u een persluchtfilter nodig voor het filteren van bacteriën uit perslucht, dan bestaan er filterelementen met poriegroottes van 0,1 tot 1,2 micron. Zoekt u een persluchtfilter voor het verwijderen van deeltjes, zoals olie, of dampen, dan zijn er daarvoor speciale filterelementen op de markt met poriegroottes van 0,01 tot 25 micron. Al onze persluchtfilters zijn gevalideerd en voldoen aan de geldende standaardnormen. Wij streven steeds naar de best mogelijke kwaliteit. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor bijbehorende persluchtapparatuur, zoals persluchtleidingen, -cilinders, -haspels, -ventielen en dergelijke.

 

 

Meer info

 

Bent u op zoek naar een persluchtfilter, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid aanbod aan industriële artikelen, en zijn al 25 jaar een officiële Festo partner, dé specialist in persluchtonderdelen. U kunt ons altijd vrijblijvend contacteren.