Desmet Engineering: machinebouw en meer
logo-desmet-transparant-trimmed
Wij zijn Desmet

Uw partner in industriële automatisering en machinebouw projecten. Met specialisaties in machinebouw, metaalconstructie, draai - & freeswerk, en pneumatische/elektrische sturingskasten.

 

Onze klanten uit verschillende sectoren, verspreid over heel België, beamen die specialisaties. Zo ontzorgen wij onze klanten in elk aspect van hun uitdagingen door advies en begeleiding op maat. 

 

Ons team van ervaren engineers en vaktechnici gaan op zoek naar de beste oplossing. Van een ontwerp of ontwikkeling van een nieuwe machine, tot de aanpassing van een bestaande machine. Zelfs het onderhoud, herstellingswerken, en het voorzien van onderdelen of vervangstukken is een dienst die wij voorzien. U vindt het bij Desmet.

bestuurders-desmet
Het ontstaan

Desmet is een West-Vlaams familiebedrijf met 200 jaar ervaring op de teller. Familie Desmet en Ooigem zijn sinds 1820 onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Wat ooit begon als een traditionele dorpssmisse, evolueerde later naar een hoefsmederij. Vanaf 1880 legde de onderneming zich toe op de constructie van innovatieve landbouwwerktuigen. De productie van machines voor geïndustrialiseerde vlasteelt bleek de ideale springplank naar de specialisatie van op maat gemaakte machines voor tal van industriële sectoren. Gaande van textiel, tot voeding.

 

In 1950 verhuisde Desmet Engineering naar de huidige locatie in de Wielsbeeksestraat. Vader Arnould Desmet gaf de fakkel door aan zoon Stefaan, die vanaf 1998 de touwtjes in handen nam. Sinds 2021 staan de broers Olivier en Vincent Desmet aan het stuur. Dankzij hun staat Desmet in de 21ste eeuw ook synoniem voor een partner die excelleert in distributie van industriële artikelen, en aanvullende kwalitatieve diensten zoals persluchtlekdetectie - en herstellingen.

Meet the team

Binnen Desmet zijn wij familie. 

 

Er heerst een familiale sfeer, en zo willen we het niet anders. Iedereen krijgt de kans om zichzelf te zijn en te ontwikkelen. Iedereen kan en mag opleidingen volgen, beter zelfs, we moedigen het aan. Zelfontwikkeling is een element die wij hoog in het vaandel nemen.

 

Ons team is heel divers, en dat maakt ons zo sterk. Er is ruimte voor elkaars feedback, initiatieven mogen genomen worden, en dankbaarheid voor elkaars werk wordt gegeven. Wij doen aan people management.

 

Zin om bij Desmet te werken? Maak ons team compleet en solliciteer op 1 van onze vacatures!

IMG_0011-2