Pneumatische aandrijvingen
logo-desmet-transparant-trimmed

Pneumatische aandrijvingen

Perslucht Festo 3
  • De machine-industrie maakt op grote schaal gebruik van pneumatiek, waarbij pneumatische aandrijvingen op basis van perslucht zowel lineaire als roterende bewegingen kunnen maken.
  • De grote voordelen ervan zijn de lage aanschafkosten, de betrouwbaarheid en de eenvoudige aansturing.
  • Bent u op zoek naar een deskundige inzake pneumatiek en luchtcompressoren, aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Pneumatiek wordt op grote schaal toegepast in de machinebouw, waarbij pneumatische cilinders lineaire en/of roterende bewegingen maken, zoals in industriële verplaatsingssystemen. Denk maar aan lopende banden, etc.. De grote voordelen van pneumatische aandrijvingen zijn de lage aanschafkosten, de eenvoudige aansturing en de betrouwbaarheid.

 

 

Wat zijn pneumatische aandrijvingen?

 

Kort samengevat leveren pneumatische aandrijvingen met pneumatische energie een beweging. Dit kan zowel roterend als lineair zijn. Zo wordt een drilboor pneumatisch aangedreven om bij wegenwerken het wegdek op een efficiënte manier open te breken. Pneumatische aandrijvingen hebben het voordeel dat er geen vonken kunnen vrijkomen, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor industriële toepassingen in zones met explosiegevaar, en dit in tegenstelling tot elektrische aandrijvingen. Andere voordelen van een pneumatische aandrijving zijn de eenvoudige aansturing, de betrouwbaarheid en de lage aanschafkosten. Daardoor kent deze manier van aandrijven veel bijval in de machinebouw: aandrijving van machines, etc.

 

 

Pneumatische aandrijving: de luchtcompressor

 

Pneumatische aandrijvingen gebeuren op basis van perslucht door middel van een luchtcompressor. Deze zuigt omgevingslucht aan om deze vervolgens te comprimeren of samenpersen. Deze gecomprimeerde (of samengeperste) lucht wordt perslucht genoemd. Naast een luchtcompressor bestaat het geheel vaak ook uit een buffervat om een groot verbruik in korte tijd te kunnen opvangen bij een blijvende druk, en meestal ook uit apparatuur om de kwaliteit van de perslucht te verhogen, zoals persluchtdrogers en persluchtfilters. Luchtcompressoren bestaan in vele varianten. U laat zich dan ook best goed adviseren. Ook bij ons kunt u terecht voor een ruime keuze aan luchtcompressoren, en geven wij u graag professioneel advies mee. Naargelang de economische activiteit die u uitoefent, hebt een ander type luchtcompressor nodig.

 

 

Meer info

 

Bent u op zoek naar een deskundige in pneumatische aandrijvingen, of heeft u een professionele luchtcompressor nodig, dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt ons altijd vrijblijvend contacteren.