Machinebouw op maat
logo-desmet-transparant-trimmed

Machines & Engineering

Wie, wat, waar?

 

Je kan altijd rekenen op onze ervaren en deskundige collega’s van de afdeling Desmet Machines and Engineering om uw processen te automatiseren, van concept over implementatie tot nazorg. Wij werken jouw project uit op maat. Machinebouw, metaalconstructie, draai- en freeswerk, of behoefte aan een elektrische en/of pneumatische sturingskast? Daarvoor zit je goed bij Desmet Machines and Engineering.

 

Door onze jarenlange ervaring en diverse projecten voor verschillende sectoren, beschikken we over een unieke vakkennis waardoor wij de wensen en behoeftes van onze klanten zorgvuldig kunnen verzorgen.

 

 

Wat kan je van ons verwachten?

 

  1. Persoonlijk gesprek om het project te bespreken
  2. Brainstormen rond het project
  3. Een draft ontwerpen
  4. Tussentijdse evaluatie met de klant
  5. Draft uitwerken tot definitief ontwerp
  6. Aanlevering & installatie
  7. Onderhoud

 

Let's talk

 

Een goed idee? Maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Of eerder nood aan technische feedback? Ons team staat voor je klaar om jou van a tot z te begeleiden. Voor elk klein of groot project. 

Wie is onze project manager?

Bestuurder Eveline Eeckhout

Meet, Eveline Eeckhout, Project manager & COO bij Desmet Engineering. Een passie voor het ingenieursberoep, met een mooie carrière van 20 jaar als project manager op de teller.

 

Eveline studeerde af als ingenieur Elektromechanica in 2001. Na eerste jobervaringen bij Printing International NV en Matthys NV ging ze aan de slag bij Desmet Engineering. Eveline leidt diverse elektromechanische projecten in goede banen voor diverse klanten in diverse sectoren.

 

Hoe ziet haar dag eruit? Projecten uitwerken van A tot Z. Gaande van eerste contact met de klant, het uittekenen van projecten, bestellen van onderdelen, opvolging in het atelier, ... 

 

Lees het artikel over Eveline Eeckhout in Automation magazine hier:

Sfeerbeelden machines en engineering

Machinebouw

Op zoek naar een deskundige in machinebouw op maat? In West-Vlaanderen of daarbuiten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Waarvoor klanten ons dankbaar zijn:

 

Advies en begeleiding op maat

Machinebouw is sinds oudsher onze specialiteit. Wij zijn gespecialiseerd in de studie en de ontwikkeling van machines en installatietechnieken. Daarbij houden onze project engineers rekening met al jouw reële wensen en behoeften. Nadien gaat ons team van gedreven medewerkers aan de slag om een oplossing op maat voor jou uit te werken.

 

Gedetailleerde voorbereiding

Elk project begint met een uitgebreide studie: onze engineers kunnen voor u de meest geschikte automatisatie-systemen ontwerpen en ontwikkelen. Machines op maat, dát is wat u mag verwachten. Het ontwerp gebeurt in nauw overleg met de klant.  Zo krijgt u de kans om het ontwerp te evalueren en waar nodig bij te sturen. Pas na uw volledige goedkeuring start de constructie van de machine(s).

 

Volledige afwerking

Mechanische constructies, pneumatische en elektrische sturingen met eigen kastenbouw, dat is uw garantie op een volledig afgewerkte machine. Het vervaardigen en de afwerking gebeurt volgens de nodige veiligheidsvoorschriften en de beste procedures en installatietechnieken.

 

Jarenlange ervaring

Bij machinebouw op maat worden machines ontwikkeld die voldoen aan de eisen van de sector waarin ze worden gebruikt, want elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke wensen en behoeften. Wij hebben een jarenlange ervaring in machines op maat, en dat voor tal van sectoren, zoals textiel, plastiek, kunststof, hout, tabak en voeding. Getuige daarvan zijn onze vele referenties.

Metaalconstructie

Naast onze gespecialiseerde machinebouw kunnen uiteraard ook alle mogelijk denkbare constructies in staal, aluminium of inox door onze firma uitgevoerd worden.

 

Bijkomend staan wij paraat voor uw plooi- en snijwerk evenals allerhande herstellings- of onderhoudswerken aan bestaande constructies of machines.

Draai & Freeswerk

Nieuwe stukken

Dankzij onze grondige kennis en jarenlange ervaring in diverse sectoren groeiden we uit tot een belangrijke partner voor de distributie van stukken en aanvullende kwalitatieve diensten.

 

We luisteren naar de noden van onze klant en vinden samen met onze vaktechnici een gepaste oplossing. We bieden bewerkingen aan in (roestvrij) staal, aluminium, legeringen en kunststoffen om die noden tegemoet te komen. Ook beschikken we over een grote voorraad grondstoffen waardoor we aanvragen van onze klanten, snel kunnen verwerken. Indien gewenst bieden wij nabehandeling diensten zoals harden, anodiseren of berubberen voor u laten verzorgen.

 

Herstellingswerken

Klanten kunnen voor elk aspect van hun productieomgeving bij ons terecht. Daarom vinden niet enkel aanvragen voor nieuwe stukken hun weg naar onze draaierij, maar ook stukken die aan herstelling toe zijn. We bieden mogelijkheden aan om ingelopen assen op te lassen en daarna terug af te draaien naar de gewenste tolerantie. Ook nieuw aangekochte stukken uit onze winkel, kunnen direct aangepast worden in ons atelier en draaierij.

 

U vraagt, wij draaien.

Eenmanszaak of multinational? Voor al uw ontwerpen, ontwikkelingen of aanpassingen aan bestaande stukken, herstellingen of onderhoud kan u bij ons terecht. Neem gerust een kijkje naar onze uiteenlopende referenties. Heeft u nog vragen over onze draaierij of andere diensten? Contacteer ons!