Pneumatic engineering
logo-desmet-transparant-trimmed

Pneumatic engineering

Perslucht Festo 2
  • Bij pneumatic engineering wordt gebruikgemaakt van pneumatiek om systemen in beweging te krijgen.
  • Daarbij is een nauwkeurige dimensionering van groot belang. Krachten en snelheden moeten slim worden ingezet.
  • Nog een deskundige nodig op het vlak van pneumatic engineering? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Pneumatic engineering maakt gebruik van pneumatiek om systemen in beweging te krijgen. Hierbij is het belangrijk dat de dimensionering nauwkeurig gebeurt.

 

 

Slim omgaan met krachten en snelheden

 

Aandrijvingen en regelsystemen opgebouwd uit pneumatische componenten zijn betrouwbaar en technisch intelligent. Bij pneumatic engineering is het van belang dat de dimensionering nauwkeurig gebeurt. Er dient rekening te worden gehouden met marges, omdat veiligheid belangrijk is. Overdimensionering is dan ook weer niet goed, want dat heeft dan weer een nadelig effect op het energieverbruik en de handelingssnelheid.

 

Bij een correct gebruik van pneumatic engineering technieken, kan er heel wat voordeel uitgehaald worden. Zo kan het energieverbruik worden gereduceerd door componenten dichtbij de verbruiker te plaatsen, de betrouwbaarheid van de handeling worden verhoogd, de omvang van de regeling worden verkleind (het volume verkleinen, miniaturisering), de cyclustijden worden verbeterd door decentralisatie… Een goed ontwerp is bepalend voor het succes.

 

 

Randvoorwaarden

 

Bij de toepassing van pneumatische aandrijvingen is het belangrijk om naast het krachtenspel ook rekening te houden met de specifieke werkomstandigheden en eisen die worden gesteld aan de te realiseren beweging. Voor elke specifieke toepassing zijn er meerdere criteria te bedenken waaraan een goed onderbouwd pneumatisch systeem moet voldoen. Er moet een antwoord worden gevonden op enkele essentiële vragen. Wat is de kracht die nodig is voor de beweging? Wat is de cyclustijd van de machine? Wat is de gewenste snelheid van de beweging? Wat is de frequentie van de beweging? Moeten de gebruikte materialen aan bepaalde eisen voldoen? Wat is de gewenste aansturing? De antwoorden verschillen naargelang de toepassing waarvoor pneumatic engineering wordt gebruikt.

 

 

Meer info

 

Bent u op zoek naar een specialist op het vlak van pneumatic engineering, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bovendien zijn wij al 25 jaar een officiële Festo partner, en hebben we grootste voorraad in Festo onderdelen in België. U kunt ons altijd vrijblijvend contacteren.