Het beroep machinebouwer
logo-desmet-transparant-trimmed

Het beroep machinebouwer

  • Onze machinebouwers zorgen aan de hand van tekeningen en aanwijzingen voor uw machine op maat.
  • Nog een deskundige nodig op het vlak van machinebouw? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Kort samengevat is een machinebouwer verantwoordelijk voor het ontwerp de bouw en montage van machines, in een werkplaats of op locatie. Het komt vaak voor dat machines in omvang zo groot zijn dat ze niet volledig kunnen worden opgebouwd in de werkplaats. In dat geval zullen de machines in onderdelen worden vervoerd naar de uiteindelijke locatie waar ze door een team van machinebouwers worden gemonteerd.

 

 

Wat doet een machinebouwer?

 

Het bouwen van machines gebeurt niet uitsluitend door de machinebouwer. In de meeste gevallen is de ontwerp- en tekenafdeling hier al een tijdje mee bezig alvorens kan gestart worden met de effectieve bouw van de machine. Een nieuwe machine die wordt ontworpen voor een klant moet voldoen aan specifieke eigenschappen. De meeste machines zijn niet zomaar standaard te koop, en dienen ontworpen en gebouwd te worden voor een specifieke taak. Of volgens specifieke wensen van de klant.

 

Van zodra de klant zijn wensen kenbaar heeft gemaakt, is het aan ons om de machine te realiseren op papier en uiteindelijk te laten bouwen door onze machinebouwers. Overleg met de klant is belangrijk gedurende het hele proces. Na goedkeuring kan er eindelijk worden overgegaan tot de bouw van de machine. Onze machinebouwer doet dit aan de hand van tekeningen waarop alle maten en specificaties staan vermeld, zoals de bouwtekening van een architect. Nadat de machines werd gebouwd, wordt deze getest voordat ze in gebruik kan worden genomen. Op die manier wordt de veiligheid gegarandeerd.

 

 

Meer info

 

Bent u op zoek naar een specialist in machinebouw, dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt ons altijd vrijblijvend contacteren.