Desmet Engineering: machinebouw en meer

Over ons

Ons koepelverhaal

Desmet Engineering biedt als enige speler in de regio machinebouw, draai- & freeswerk en industriële artikelen aan onder 1 dak.

 

Wij ontzorgen u in elk aspect van uw uitdagingen in uw productieomgeving.  Ons team van ervaren ingenieurs en vakmensen zoekt voor u steeds naar de beste oplossing. Of het nu gaat om een ontwerp of de ontwikkeling van een nieuwe machine, de aanpassing van een bestaande machine, onderhoud of herstellingen of de nodige onderdelen en vervangstukken.  U vindt het bij Desmet Engineering.  Wij adviseren en begeleiden u in uw uitdaging.

Onze geschiedenis

De familie Desmet en Ooigem zijn al sinds 1820 onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat ooit begon als een traditionele dorpssmisse, evolueerde later naar een hoefsmederij. Van 1880 legde de onderneming zich toe op de constructie van innovatieve landbouwwerktuigen. De productie van machines voor geïndustrialiseerde vlasteelt bleek later de ideale springplank voor de specialisatie in de fabricage van op maat gemaakte machines voor tal van industriële sectoren.

 
In 1950 verhuisde Desmet Engineering naar de huidige locatie in de Wielsbeeksestraat. Hier gaf vader Arnould Desmet de fakkel door aan zoon Stefaan, die vanaf 1998 de touwtjes in handen nam. Met de steun van zonen Olivier en Vincent staat Desmet Engineering in de 21ste eeuw synoniem voor een partner die ook excelleert in distributie van industriële artikelen, draai- en freeswerk en aanvullende kwalitatieve diensten.

Onze troeven

  • Alles onder één dak: ontwerp & machinebouw, draai-& freeswerk, industriële artikelen
  • Hoofdverdeler van topmerken Festo, Bata, Tsubaki, SKF,...
  • Ervaring in diverse sectoren: hout, metaal, textiel, kunststof, voeding,...
  • Gekwalificeerde medewerkers met ervaring
  • Professionaliteit