Desmet Engineering

Zaagmachine

Beaulieu

De uitdaging voor ons ingenieursteam zat hem in het ontwerpen van een zaagmachine die efficiƫnt en zonder verlies van materiaal grote moederrollen in 2 perfecte en even grote helften kan zagen. De bestaande methodiek met lintzaagmachine creƫerde immers vaak problemen bij gebruik.

Desmet Engineering ontwierp een automatische cirkelzaagmachine waardoor de zaagsnede rechter en esthetischer is, waardoor er minder verlies van materiaal is.

Werking:
De te verzagen moederrollen worden op een aanvoertafel gelegd met een pinnenheftruck. Daarna wordt de rol automatisch in de zaagmachine gebracht. De rol wordt tegen een aanslag verlegd en vervolgens verzaagd op de ingestelde maat. De twee delen worden daarna uit de zaagmachine gekanteld op een eerste rollenbaan. Met behulp van twee volgende rollenbanen kunnen de delen gekanteld worden op een afvoertafel.

Alle instellingen en bedieningen gebeuren op een touchscreen. Het instellen van de zaagpositie en de verticale beweging van het zaagblad gebeurt met een servomotor met servosturing. De zaagmotor zelf heeft een vermogen van 11kW.