Desmet Engineering

Klikmachine

Unilin

Deze machine klikt Quick-step (R) lamellen in elkaar, zodat er een groot paneel gevormd wordt van 2 x 3 m. Dit paneel wordt nadien verzaagd in stukken van 60x60cm of 100x100cm, om in showrooms tentoon gesteld te worden. Deze machine werd geïnstalleerd in een beschutte werkplaats.

Werkwijze:
Een operator klikt het Quick-step (R) laminaat met de korte kanten in elkaar, zodat er één lamel gevormd wordt van 3m lang. Deze lamel gaat op een rollenbaan om uit te richten naar één aanslagkant en dan door naar een transportband. Net vóór deze lamel in de machine gaat, wordt de tand automatisch belijmd.

In de machine wordt de lamel op een tafel geduwd, deze tafel staat onder een bepaalde hoek omhoog. De volgende lamel wordt dan zo in de eerste geklikt, omdat de hoek van de tafel overeenkomt met de "klikhoek" van Quick-step (R). Eens er een volledig paneel samen geklikt is, dan beweegt de tafel naar beneden en komt het paneel op rollen te liggen. De rollen worden aangedreven en zo wordt het paneel uitgevoerd uit de machine.

De verschillende modellen laminaat kunnen gekozen worden in een menu op het Touch panel. De volledige sturing is op Profinet met een Siemens PLC S7 ET200S. De Siemens snelheids- en servoregelaars worden via Profinet aangestuurd. Ook het Festo ventieleiland wordt via Profinet aangestuurd vanuit de PLC.