Desmet Engineering

Continuelijn

Latexco

Om de latex platen te gieten voor de afwerkingslagen van een matras, werd er reeds een continulijn gebouwd voor Latexco Tielt, Latexco Spanje (Zaragoza) en Latexco USA (Lavonia, Georgia). Zo'n continulijn bestaat uit een gietstation boven een gietband, een vulcanisatie-oven, een was- en perswals, een droogoven, langssnijmessen en dwarssnijmes met oproller. Totale lengte van de lijn is ongeveer 140m, in 2 verdiepingen opgesteld.

Bij Latexco USA staan er 2 gietstations, om dikkere platen te kunnen gieten. Na het eerste gietstation is er een korte vulcanisatieoven, na het tweede gietstation een langere. Doorlopend over beide ovens zijn zijbanden voorzien om de breedte te bepalen van de latexplaat.

Na de vulcanisatieoven gaat de latexplaat door een was- en perswals en wordt de dikte gemeten. Aan de hand van deze meting worden de gietstations indien nodig bijgestuurd. Daarna gaat de latexplaat een verdieping hoger, door de droogoven. Na het drogen, worden de kanten eraf gesneden met langssnijmessen en wordt de plaat indien gewenst middendoor gesneden.

De latexplaat wordt op transportbanden terug naar beneden gebracht en kan daar dwarsgesneden worden en afgestapeld of opgerold.

De lijn kan vanop 4 plaatsen bediend worden, er staan 3 bedieningsschermen beneden en één boven. De sturingskasten staan in een aparte geklimatiseerde ruimte. Daarin bevindt zich een Siemens PLC S7 400. Communicatie gebeurt met het ASI-systeem van Pepperl&Fuchs, de Siemens snelheidsregelaars worden met Profibus aangestuurd. Het noodstopcircuit is met Pilz-componenten uitgevoerd.