Enkele referenties van machinebouw

Testbank

Verbeterde testbank onder hoogspanning

Unieke upgrade voor unieke producten.

Nexans is de op een na grootste kabelproducent ter wereld. Ze ontwerpen, maken en testen oplossingen voor allerhande toepassingen. Ook voor veeleisende hoogspanningsnetten met meer dan 100.000 volt. Dat zoiets pionierswerk is, spreekt voor zich. Dus hebben ze nood aan aangepaste apparatuur en testbanken die de hoge spanningen weerstaan. Enter Desmet Engineering.

Textieloven

Kwaliteit en flexibiliteit: machinebouw op maat

Een ervaren textielfabrikant met internationale reputatie weet perfect hoe productieprocessen werken. En vooral: hoe het beter kan. In nauwe samenwerking met een textielproducent ontwikkelde Desmet Engineering een volledige textieloven op maat.

Tapijtoproller

Ragolle

Standaardmachine met aanpassingen

Centraalontroller

Beaulieu

Uitdaging: ontwerpen en realiseren van een oplossing voor een bestaande ontroller voor vinyl.

Hardroller

Ahrarli

Hardroller

Overzetter behangpapierrollen

Concordia

Uitdaging: Een machine ontwerpen en maken om rollen behangpapier van oprolmachine naar folieverpakker te brengen zodat ze perfect verpakt kunnen worden.

Dubbele ontroller

Beaulieu

De klant had nood aan een machine die de vinylrollen doorvoert naar een snijplotter waarbij de efficiƫnte in productie verhoogt door de stilstand bij de rolwissel tot een minimum te herleiden.

Uitsluistafel met kantelaar

Unilin

In dit project wenste de klant een uitsluistafel om de kwaliteit van de geproduceerde melamineplaten zowel aan de bovenkant als aan de onderkant minutieus te controleren.

Zaagmachine

Beaulieu

De uitdaging voor ons ingenieursteam zat hem in het ontwerpen van een zaagmachine die efficiƫnt en zonder verlies van materiaal grote moederrollen in 2 perfect even grote helften kan zagen.

Getuft tapijt ultrasoon versnijden tot vloermatjes

Avimat

In machinebouw bestaat de uitdaging erin om grenzen te verleggen. Dat is ook wat Desmet Engineering nv moest doen toen we een ultrasoon snijlijn verkochten voor getuft tapijt van 4,5m breedte.

Verzamelstation

Unilin

Om de staalboeken voor Quick-step (R) samen te stellen, werd er een automatisch verzamelstation gebouwd.

Klikmachine

Unilin

Deze machine klikt Quick-step (R) lamellen in elkaar, zodat er een groot paneel gevormd wordt van 2 x 3 m.

Continuelijn

Latexco

Om de latex platen te gieten voor de afwerkingslagen van een matras, werd er reeds een continulijn gebouwd voor Latexco Tielt, Latexco Spanje (Zaragoza) en Latexco USA (Lavonia, Georgia)...