Enkele referenties van machinebouw

Enkele referenties van machinebouw

Pneumatische schakelkasten

Vijsmachine

Nieuwe productiemogelijkheden voor tuinschermen

Houtbewerker Jelle Declerck investeert in automatisatie en veelzijdigheid

Ruim 20.000 stuks. Zoveel houten afsluitingen produceert schrijnwerker Jelle Declerck en zijn team jaarlijks. Sinds kort gaat dat heel wat vlotter dankzij op maat gemaakte automatisatie. “Jaren geleden schroefden we nog handmatig alle planken samen. Dat kan je je vandaag niet meer voorstellen”, aldus An Derynck die samen met haar man de zaak leidt.

Belgische Gründlichkeit verovert Duitsland

DBL Merk verhoogt de capaciteit dankzij mathotel

Ontwerp, ontwikkel en creëer een volautomatisch rangeerstation voor matten. Dat was het verzoek van het Duitse DBL Merk. Het resultaat? Een mathotel met automatische chiplezing, oprolsysteem en sorteerfunctie. Bedacht in België, gebruikt in Duitsland.
DBL Merk is een Duitse dienstverlener voor bedrijfsmatten. De onderneming uit Pfreimd, nabij Nürnberg, haalt bedrijfsmatten op bij hun klanten, zorgt voor een stevige poetsbeurt en levert de nette matten opnieuw af ter plaatse. De grote schaal van het bedrijf vraagt om een georganiseerde en geautomatiseerde aanpak. Vooral op dat laatste vlak is de nieuwste aanwinst – een mathotel op maat ontworpen en gemaakt door Desmet Engineering – een belangrijke stap voorwaarts.

Afvul- en verpakkingsmachine tabak

De multinationals te slim af

Nieuwe verpakkingen vragen om oplossing op maat

Verpakkingen veranderen. Niet zo vaak, gelukkig, maar wel af en toe. Dan is het zaak om zo snel mogelijk een efficiënt machinepark te ontwikkelen die moeiteloos de nieuwe verpakkingen hanteert. En als de machines voor die nieuwe verpakkingen nog niet bestaan, dan creëer je toch gewoon zelf een machine op maat. Toch?
De ingenieurs van Desmet Engineering werden gecontacteerd door een Belgische tabaksfabrikant. Een bescheiden speler – toch in vergelijking met de grote multinationals – die door flexibel in te spelen op nieuwe markten zijn niche en klanten bedient. Gespecialiseerd in roltabak in verschillende verpakkingen, lanceert het bedrijf binnenkort een nieuwe emballage. In plaats van individuele ronde dozen met roltabak, kiest de West-Vlaamse tabaksproducent voortaan voor vierkante dozen in recycleerbaar karton. “Daarvoor is een complete nieuwe lijn nodig. Voor het dichten van de verpakking is er een machine. Maar niet voor het vullen. Toch geen machine die betaalbaar is voor onze normen. De grote tabaksproducenten hebben die wel, maar bepalen ook de prijzen in de markt. Met andere woorden: de standaardmachines zijn veel te duur”, aldus de zaakvoerder die samen met zijn team en de ingenieurs van Desmet de laatste testen nieuwsgierig bijwoont.

Verzamelstation stalen

Verzamelstation sorteert tot 2.000 stalen per dag

De efficiëntste manier om een stalenwaaier te sorteren

Wie de wereld van vloerbekleding kent, weet dat stalenwaaiers een onmisbare tool zijn in
het verkoopproces. Maar wie wereldwijd verkoopt, weet meteen ook dat het aantal stalen
flink oploopt. Handmatig creëren is een optie, maar weinig efficiënt. Dus ontwikkelde een
Belgische fabrikant in samenwerking met Desmet Engineering een eigen verzamelstation.
Dagelijks verwerkt de geautomatiseerde machine tot 2.000 stapels stalen.

Testbank

Verbeterde testbank onder hoogspanning

Unieke upgrade voor unieke producten.

Nexans is de op een na grootste kabelproducent ter wereld. Ze ontwerpen, maken en testen oplossingen voor allerhande toepassingen. Ook voor veeleisende hoogspanningsnetten met meer dan 100.000 volt. Dat zoiets pionierswerk is, spreekt voor zich. Dus hebben ze nood aan aangepaste apparatuur en testbanken die de hoge spanningen weerstaan. Enter Desmet Engineering.

Textieloven

Kwaliteit en flexibiliteit: machinebouw op maat

Een ervaren textielfabrikant met internationale reputatie weet perfect hoe productieprocessen werken. En vooral: hoe het beter kan. In nauwe samenwerking met een textielproducent ontwikkelde Desmet Engineering een volledige textieloven op maat.

Tapijtoproller

Ragolle

Standaardmachine met aanpassingen

Centraalontroller

Beaulieu

Uitdaging: ontwerpen en realiseren van een oplossing voor een bestaande ontroller voor vinyl.

Hardroller

Ahrarli

Hardroller

Overzetter behangpapierrollen

Concordia

Uitdaging: Een machine ontwerpen en maken om rollen behangpapier van oprolmachine naar folieverpakker te brengen zodat ze perfect verpakt kunnen worden.

Dubbele ontroller

Beaulieu

De klant had nood aan een machine die de vinylrollen doorvoert naar een snijplotter waarbij de efficiënte in productie verhoogt door de stilstand bij de rolwissel tot een minimum te herleiden.

Uitsluistafel met kantelaar

Unilin

In dit project wenste de klant een uitsluistafel om de kwaliteit van de geproduceerde melamineplaten zowel aan de bovenkant als aan de onderkant minutieus te controleren.

Zaagmachine

Beaulieu

De uitdaging voor ons ingenieursteam zat hem in het ontwerpen van een zaagmachine die efficiënt en zonder verlies van materiaal grote moederrollen in 2 perfect even grote helften kan zagen.

Getuft tapijt ultrasoon versnijden tot vloermatjes

Avimat

In machinebouw bestaat de uitdaging erin om grenzen te verleggen. Dat is ook wat Desmet Engineering nv moest doen toen we een ultrasoon snijlijn verkochten voor getuft tapijt van 4,5m breedte.

Verzamelstation

Unilin

Om de staalboeken voor Quick-step (R) samen te stellen, werd er een automatisch verzamelstation gebouwd.

Klikmachine

Unilin

Deze machine klikt Quick-step (R) lamellen in elkaar, zodat er een groot paneel gevormd wordt van 2 x 3 m.

Continuelijn

Latexco

Om de latex platen te gieten voor de afwerkingslagen van een matras, werd er reeds een continulijn gebouwd voor Latexco Tielt, Latexco Spanje (Zaragoza) en Latexco USA (Lavonia, Georgia)...